Tillsammans kan vi…

Sébastien Boudet Läs och kommentera gärna! 34 Comments

spannmål

Detta är någonting som jag har haft länge i mina tankar, drömt om det, skrivit det, rivit det, skrivit om det och till slutet, bränt det mentalt genom att glömma bort pappersbladet under några tidningar… Men nu, tack till det som hände i Kristianstad, är det tillbaka på skrivbordet OCH starkare än någonsin! Det måste skrivas en BRÖDMANIFEST!

Det är egentligen det som var fel: Det var inte JAG som skulle skriva den, utan VI, tillsammans! Vi måste skriva en brödmanifest där vi förklara våra värderingar, det vi brinner för och varför, där bagaretik och värderingar beskrivs på ett tydligt sätt. Där vår vision av det framtida bagerisverige står svart på vit! En sådan text som jag har drömt om som samlar och unifiera alla passionerade bagarbröder & systrar från hela Norden, oavsett vart de kommer ifrån eller om det tillsatsfriamjölet är si o så, eller kommer från hon eller han.

Ja, jag drömmer om en text som VI, alla bagare, känner att vi har en relation till och som vi kan skriva under utan den minsta tvekan! En text som guidar oss mot framtiden och som vi ser upp till.

Vad säger ni? Är ni med?

Så där tänkte jag att det skulle börja och det är bara ett snabbt utkast:

Bröd är ett av Nordens viktigaste LIVsmedel och, vi, bagare i Sverige som delar samma grundvärderingar vill, tillsammans uttrycka vår gemensamma vision av en framtida bageribransch som, lika väl öppnar sig för nya och innovativa tankar och utveckling men också visa djupt respekt för tradition och kultur.

-Vi vill kunna stå för varje produkt som stoppas på hyllan och därför har koll på vartenda ingrediens och under ingrediens produkterna innehåller.

-Vi visar djupt respekt till alla processerna som gör naturen så perfekt och gör vårt dagliga arbete så utmanande, komplex men också otroligt fascinerande. Därför använder vi oss inte av organismer genetiskt modifierade (GMO) eller andra onaturliga råvaror som skulle kompromissa naturliga processernas perfekta balans.

-Stödja lokalt genom att handla lokalt. Använda sig av hederliga kvalitativa och nyttiga råvaror producerade av människor som behandlar djuren med respekt. Av lantbrukare som tar sitt ansvar, respektera mångfall och använder sin kunskap för att odla utan gifter, kemikalier eller andra farliga ämne.

-Vi tar vara på alla tillgångar som finns runt omkring oss, främst väljer kvalitativa nordiska råvaror och på så sätt stimulera vi det nordiska näringslivet på ett hållbart sätt.

-Vi utforska i det fantastiska mångfald som vi har i Norden och engagera alla råvaruleverantörer i att hjälpa producenterna att arbeta fram rätt logistik så dessa produkter kan når bagarna i hela landet.

-Vi vill visa hur vackert vårt hantverk är. Vi har ingenting att dölja och vill öppna upp våra bagerier. Bort med vägarna som döljer ugn och bakbord. Sprida en känsla av yrkesstolthet och trygghet genom att öppna upp och visa vårt stolt ansikte.

Osv…

Mera idéer? Tankar? SHOT bara i kommentarsfält eller på mitt mail sboudet@mac.com

 

 

Sébastien BoudetTillsammans kan vi…

Comments 34

  1. Post
   Author
 1. Marica

  Jag driver bageri i Kronoberg.
  Där jobbar vår landshövding HÅRT med att få butiker, lanthandlare och kommunens enheter att välja när producerat.
  Det annordnas flera möten för att knyta kontakter.
  Tyvärr går kommunens upphandlare och kostchefer lite emot detta.
  De väljer ekologiskt före närproducerat, vilket innebär att det impoteras istället från Europa det de inte hittar i Sverige. De bortser från miljöutsläpp på transport till Sverige för att få ekologiskt. De har även valt storbageri som leverantör till alla enheter, vilket innebär att de äldre och barnen får fryst bröd eller i vissa sorter extra onödiga ämnen tillsatt.
  Ett av argumeneten är att det MÅSTE bakas i lokaler som INTE har sesamfrön, nötter eller mandel.
  Visst det finns alergiker, men alla lärare och föräldrar är missnöjda över detta beslut. Barnen har börjat slänga mer och äta knäckebröd istället.

  Jag har som medelem i LRF försökt få till ett bättre sammarbete mellan kommun, producent och förädlare. Men kommunerna är segdragna.

  Så jag bara hoppas numera bara på att någon kostchef ska ta tag i detta. Har gett upp hoppet på att våra barn kommer få ekologiskt, närproducerat i första tag å sedan svenskt, i sista ledet importerat.

  1. Post
   Author
   Sébastien Boudet

   Tack Marica för din kommentar! Otroligt viktiga delar av pusslet ligger i det du beskriver. Bra kommunikation mellan kommunerna, kostrådet, matproducenterna, föräldrar och sist men inte minst BARNEN är livsviktigt! Bra bröd (och mat så klart) till skola ska vara en prio ett… Alltså det ska komma före ipadar, macbookar, ergonomiska stolar eller nya fotbollsplanen… För många barn skulle de 5 måltider och 5 mellis de får på skolan vara de mest balanserade och näringsrika de skulle få på en hel vecka! Om nu det var riktigt bra mat som serverades.
   Var bered nu för att jag kommer att dra alla barnföräldrar i en kam: Efter skolveckan blir det fredagsmys med chips, läsk o godis… På lördag är det cup då är det en snabb massproducerade hamburgare eller korv vi kanten av fotbollsplanen eller på Max… Till middag äter mamma o pappa oxmedaljongen med hemmagjorda bearnaisesås medans barnen får pommes i ugnen och prinskorv… Och avslutning på söndag med pizza, kebab, industritacos eller annat snabbmat… Inget konstigt att de flesta skolkök måste fixa 30% mera mat på måndagar!
   Våra barn när de blir stora kommer, med allt rätt, kunna vara skit förbannat på oss föräldrar om vi, idag redan, inte gör ALLT VI BARA KAN för att påverka! Bra mat på skola är, tycker jag ännu viktigare än att dem ska ha hjälmen på när de cyklar! Tyvärr finns det inget lag idag som skuddar barnen mot dåligt mat! En skolmatmanifest och en jävla massa med politiskt vilja skulle vara aktuellt kanske?!

   1. Marica

    Absolut.
    Håller med dig Sebastian. Det behövs lite mer information öga mot öga med föräldrar om vad barnen får på skolan, vad föräldrar inte bör servera eller inköpa hemma m.m.
    Det är inte alla som har möjlighet som en annan att få sitt egna uppföddakött, egenskjutna älg eller egen odlad potatis m.m.
    Men för de som inte har möjlighet, bör det serveras bättre innheåll på skolor samt ålderdomshem.
    Föräldrar tror barnen får det på skolorna, men när jag informerar om vad barnen får, blir de stumma.
    När det kommer till kött har Älmhults kommun gjort ett pilot projekt med upphandllingen. Det konceptet hoppas jag fler kommuner tar efter. Kristina Ahlser, Växjös landshövding tyckte alla kommuner skulle anamma det förslaget.
    MAT 2015 kommer bli högaktuella ämnen och ska bli otroligt roligt att vara med och se hur långt det kommit med den utvecklingen.

 2. Anna

  Varför #brödrevolutionen är viktig. Bröd är ju bröd och förtjänar att ta sin plats i folks hjärtan. Jag älskar bröd och bakar nästintill varje dag. Jag lever både med och på bröd skulle man kunna säga. Borde inte alla tänka likadant? 😉

 3. Anders Engman

  Jo du Sebastien! Det behövs människor med passion för att saker ska börja hända. Ända sedan jag insåg att mat & smak var det jag skulle jobba med har jag inspirerats av människor med glöd, jag själv brinner också och vi bildar alla ringar på vattnet så de dom inte har hittat orken, kunskapen eller glöden får ta del av det som sker i våra spår. Utan dej & mej skulle nog pulver, E nr & modifierade produkter snart vara det enda alternativet. Bra gjort so far:)

 4. Maja

  När jag köper bröd eller bakverk fràn ett bageri vill jag känna mig trygg att produkterna är hantverk. Det är ju därför jag gàr dit istället för att ta plastinpackat i mataffärn. Det är mànga yrkesgrupper som borde bygga pà sin yrketstolthet och det börjar med att ta ansvar för produkterna man säljer. Bra ràvaror, utbildning och yrkeskunnande! #brödrevolution

 5. Louise

  #brödrevolution
  Bröd är det bästa som finns. Olika smaker och dofter ger fantasin och kroppen näring och trygghet. Det är viktigt för själen att få tillgång till ett gott bröd. Bakat med passion, med de bästa råvaror och utan onda avsikter. Länge leve vårt goda bröd.

 6. Alexandra

  Är det här man skall tävla? Vi testar… Varför är brödrevolutionen viktig? Jo, jag skulle säga att enkelt uttryckt är rent bröd liv och livet är det viktigaste vi har, eller hur? Så ser jag det; det är därför det är så viktigt att människor tänker om och tänker rätt …

 7. Anna H

  Jag håller helt klart med dig Sebastien! För alla som jobbar med sina händer vet värdet i det, men kan vara svårt för folk utanför denna skara att förstå det. Tänk om det kunde vara lite mer som förr? Mer marknader, flera små (specialiserade) butiker, och mindre jordbruksodlare, som kan sin sak. Dock får vi inte glöma att den mattrenden börjar bli större och jag hoppas att den kommer att fortsätta åt det hållet också.

  Du är en sann inspiration och jag måste tacka dig för min introduktion i surdegsvärlden! Jag sprider den och delar med mig av brödet jag bakar till närmaste då jag inte hinner äta allt själv.

 8. Mikael Madsen Vaihela

  När jag var liten sa jag alltid att jag ville bli bagare. Fråga mig inte varför jag ville det… Jag vet helt enkelt inte. Men jag kan gissa för att jag alltid gillat att skapa något. Men jag blev aldrig bagare. Jag tror helt enkelt att synen på att vara bagare i Sverige är ganska oromantisk och snedvriden. dessutom tror jag att många tror att bakning är “ingenting för mig” eller “det är för omständigt” man skiljer heller inte på bröd och bröd. Att gå till ett riktigt bra bageri har senare år verkligen sjunkt tror jag. Vi måste därför prata både om fröjden att baka ett bröd med surdeg och att det heller inte behöver vara så himla svårt. Jag har under senaste halvåret lärt mig det som jag hade som min dröm i barnsben. att skapa och baka bröd. Till detta har jag att tacka, fina klipp på youtube och bra beskrivningar från såväl hemmabagare som proffs. Tack för att jag återupplivade en barndröm i miniatyr. Här hemma skapas det numera både fantastiska och vissa halvbra bröd men jäklar vilken glädje jag känner. #brodrevolutionen

 9. Louise

  Bröd var bas föda i många år, det bakades med kärlek och bra närodlade råvaror , för det var det som fanns tillgängligt . Vart tog allt det vägen? Idag fuskas det i allt som man möjligen kan fuskas i. Det fuskas med råvaror, utbildningar, tider och mått. Vi måste Gå tillbaka till det gamla ibland! I våra stressiga liv så glömmer man hur stor skillnad ett bra bröd smakar.Vi köper bake off som privat personer, proffs. Men även stressen som proffs att sälja sälja sälja, att på så lite tid sälja så mycket utan att ha för mycket personal. Eller förhöga matkostnader. Vi behöver blir utbildade! Sverige behöver uppskatta bröd och mat som ett bra vin, det kostar mera ju bättre det är! Vi betalar lätt på krogen en drink för 150 kr men inte en 59 kr för ett bra bröd? How come? Kom igen nu svenska folket! Vakna upp ur er bake off dvala, hör skorpan frasa när du skär ditt bröd, lukten av varmt nybakt bröd med lite äkta smör på! Känn smaken, doften , konsistensen ! Sebastien väck det svenska folket ur detta lagom jämte land vi lever i när det gäller bröd! Vem ser inte fram emot lyx frukost på helgen ! Bröd bröd bröd! Bättre råvaror bättre smak bättre för miljön! Var finns det dåliga med det? Svenska folket behöver vakna upp och få njuta, stanna någon minut och äta bröd!

 10. Petra

  Brödrevolutionen är superviktig! Förr i tiden var en bulle en bulle och inget mer med det, idag måste jag analysera vad Bullen innehåller, är det sådant jag vill stoppa i min kropp? Innehåller den tillsatser jag inte vill ge till mina barn? Osv… Håll hantverket och ingredienserna rent och låt en bulle få vara en bulle, jag vill njuta inte analysera!

 11. gizze

  JO visst kan man fuska lite här och där med maten…
  Men jag önskar att Alla föräldrar och Skola lärde barnen veta grunderna i matlagning och bakning!
  Att de vuxna tog sig tid att laga mat från Grunden till sina barn- med sina barn!
  Utesluta halvfabrikat och färdigmat..
  Det finns tid, om man bara vill!

  När det gäller Bröd- Bakning så är jag så förvånad över att inte fler bakar själva…
  Jag har inte köpt ett bröd på dryga två år ( innan det bakade jag ofta ändå)

  Nu bakar jag bara Surdegbröd Helt Utan Jäst…för den behövs inte…
  De som smakar mitt bröd är eniga–det är så gott!

  Så inför tid i skolan för barnen i alla klasser att får hemkunskap, grunderna…
  Hoppas det blir krav på närodlad, svensk mat ( i den uträckning det går) i skolor och på äldreboenden!

  Det enklaste målet alla kunde ha är ju att baka sitt eget bröd, eller köpa av bagare som har bra råvaror!

  Alla dessa E-nummer gör oss sjuka..det kan vem som helst förstå!

  Så jag är enig med dig Sebastien! / Gizze

 12. Karin Nilsson

  Hej
  Jag ska vara ärlig o säga att jag inte köper bröd så ofta på konditori då jag bakar mycket själv, men när ja köper vill ja ju såklart att det ska vara närproducerat osv och inget fusk!

  Blir upprörd av allt fusk…trodde lite mer på våra bagare i Sverige. Trodde att alla bagare/konditorier strävade efter att få visa och dela med av sin passion.

  Men tack vare en man med så mycket brödpassion som du kanske vi tillsammans kan ändra på allt det här och ta ett par steg i rätt riktning!

  Tack för att du är du och vågar stå för det!
  Vem älskar inte riktigt bröd?

  Kraam missbellmyr

 13. Jennifer johansson

  Det finns otroligt många olika sätt att se på brödbakning. Man kan se det som någonting som är en del av livet. Någonting man gör hela tiden, men i mycket små doser. Med tanke på allt som skrivs och talas om surdegsbakning, och alla olika teorier som finns, kan man få för sig att det skulle vara väldigt krångligt. Bara du tar det lugnt och ger degen tid så är det hur enkelt som helst. Det man behöver för att baka ett riktigt gott surdegsbröd är inte tid, utan snarare framförhållning och en gnutta planering. Alla bagerier nu för tiden tänker endast på pengar, pengar och pengar! Var har kärleken tagit vägen?

 14. Elisabeth Jonsson

  Livet är för kort för fusk. Hållbart från början är det som gäller. Alla konsumenter, inklusive föräldrar till barn på dagis och skolor mm. som är våra viktigaste konsumenter som är utan egen röst, måste genom oss vuxna ställa krav. Det gör vi genom att för egen del bara köpa kvalité och ställa krav på det offentliga Sverige att göra detsamma.

 15. Leas

  Flesta företag och individer propagerar för hälsa, miljötänk, långsiktighet samt ekonomiskt perspektiv. Att då köpa och/eller producera produkter som utger sig för något annat dvs “äkthet”, utan att vara det -, är kortsiktigt tänk på alla plan. Här kan företag, producenter, leverantörer och beställare ta sitt ansvar; men även jag som enskild individ/konsument bör ta mitt ansvar.
  Som bröd”musketör” höjer jag sabeln och utropar: en f’ralla för alla!!!

 16. Johan Gustafson

  Skitbra skrivet och helt rätt. Riktiga råvaror är a och o. Bakar numera allt mitt bröd själv och surdegen en god vän där hemma. Imorgon kommer familjen på fika då blir det även fikabröd på surdeg. Tack för bra text och fortsätt kämpa.

 17. Post
  Author
  Sébastien Boudet

  Kul att ni kom igång på #brödrevolution och inspirera alla pulverbagare där ute att ta ett fundering över vad de gör, på vilket sätt och med vilka råvaror! Vi kör fram till måndagkväll för instagram tävlingen. Då kora jag 3 vinnare till böckerna:) Trevlig helg till er alla!

 18. thomas

  Bröd är något som kan bli väldigt viktigt i framtiden när andra matresurser sinar. Att sverige ska stå i framkant i utvecklingen är ett mycket gott tecken. Självklart ska vi använda de bästa råvarorna och tänka på alla närproducenter som sliter för att vi ska kunna baka våra underbara bröd.

 19. Elin Havela

  Tack Sébastien för ditt engagemang! Det behövs ett #brödmanifest för i den värld vi lever i idag krävs det ansträngningar för att det ska finnas sund, naturlig och oprocessad mat. Det naturliga är det man mår bra av och så är det såååå gott! Jag hoppas att vi kan komma dit att det naturliga är det normala, men en delönskan är att det i alla fall ska finnas alternativ för den som vill. Tack för härlig inspiration!

 20. Jonas Forssell

  Jag vill påstå att det är en mänsklig rättighet att kunna köpa eller baka bröd med omtanke i. Omtanke om både naturen och alla som äter det bröd som bakas. Tänker alla mathantverkare på det så ska allt fusk och alla tillsatser snart vara borta från våra brödkorgar. Då kan vi alla åter vara stolta över vår brödkultur som lidit av allt processat och industritillverkat bröd i många år.

  Tack Sébastien för att du kämpar passionerat och sprider inspiration till oss hemmabagare.

 21. Lina

  #brödrevolution
  Det borde vara en självklarhet att det inte ska fuskas med tillsatser och råvaror. Som konsument är det viktigt att veta vad man stoppar i sig. För de som inte kan eller hinner baka sitt eget bröd är det viktigt med närproducerat bröd gjort på råvaror av högkvalitet och närproducerat. Utan onödiga tillsatser och absolut inget fusk. Helst skulle det finnas små lokala bagerier i varje område. Tänk att kunna kombinera morgonpromenaden eller joggingturen med att på vägen stanna till och köpa ett underbart nybakt bröd som fortfarande är lite varmt till frukosten efteråt. Mums!!!

 22. Liv Ljungström Hagström

  Med rätt innehåll och bra koll,
  på mjöl och dess ursprung kan bröd bli kung.
  Jag tål ej bakpulver eller jäst men utan dessa två blir brödet en fest,
  glad min mage är, nästan kär, när det blir rätt på alla sätt.
  Nu jag hoppas fler förstår att vi så mycket bättre mår när allt rätt till står.
  Tillsammans kan vi återskapa den brödkultur Sverige haft i ur och skur,
  utan konstiga ord ingen förstod.
  Jag ser fram emot mer och fler, som hjälps åt så varje plåt, får mäktiga bröd och att ingen står nöd.
  Nu Sebastien ska mitt surdegsbak ge fler smak och kunskap om hur enkelt det bör va för att hålla sig gla.
  Kärlek från Åre!

 23. Jonas Widorson

  Små som stora bagerier finns i varje litet hörn världen över. Att man redan klockan 05 kan känna doften av surdegsbaguetter på flera hundra meters avstånd kanske inte är en slump. Bröd har funnits med oss i över 10 000 år och blir allt vanligare och vanligare i samhället. Bröd till mat, bröd till efterrätt och bröd till frukost. Att variera bröd i alla dess former är ett hantverk, konst och otroligt spännande.
  Texturer och luftbubblor, hur vackert är det inte? Jag tror vi alla har minnen från skoltiden där man serverades tomatsoppa och bröd. Tittade man snett över axeln så kunde man se att varenda en satt och doppade sitt bröd och försiktigt förde det till munnen.
  Fantastiskt hur saker och ting ändrar smak och gifter sig i munnen.

  Bakning har satt sin prägel på världen och just nu så är det lyxigt att komma hem och se att sin mamma, fru eller mormor har två nybakade limpor på bordet och en surdegjäsning på diskbänken.
  Det finns dock saker som bromsar upp den kulturella brödhanteringen i världen och det är “bagerier” runt om som slarvar med hantverket och endast är ute för att tjäna pengar. Kärlek är den viktigaste ingrediensen brukar man säga och det stämmer verkligen när det kommer till bröd.

  Jag själv kan inte se mig själv i ett liv där bröd inte har en stor roll i min vardag. Jag har bröd till allt och jag skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag inte fick stå på mitt lokala surdegsbageri och köa för att få de morgonbakade surdegsfrallorna hem till frukosten. Ett liv utan bröd är ett liv utan kärlek, glädje och lycka.

  Jag kan inte tacka dig nog Sebastien för det engagemang du visar i bröd-Sverige. Man ser hur lycklig du är i dina 360-selfies och verkligen njuter att få dela med dig av dina känslor när du hanterar alla dessa små konstverk.

  Du har influerat Sverige och har krönts till surdegskung i mina ögon och i min familj. Att baka efter dina recept skulle göra mig stort. Det skulle få fuskbageriers “bröddoft” att förtvina och blåsa bort i aska. Mitt hushåll är redo att sprida doften av ett hantverk så otroligt och spännande som bakningen är.

  Tack åter igen Sebastien

 24. Eliane Lundberg

  “il faut cultiver son Jardin”
  Chose que j’ai toujours fait mais je le fais maintenant avec plus de conscience (choix des graines…)
  Depuis l’année passée je me suis mise à faire mon pain au levain après avoir recu “den franska bagaren”…( il n’est jamais trop tard pour bien faire)
  Car avec cette nouvelle expérience si positive j’ai découvert les produits naturels et écologiques. j’ai pu aussi constater l’importance du choix des farines.

 25. Lina Pasqua

  Att en urgammal tradition som att baka bröd kan bli så revolutionerande, är inte det underbart? Och att självklarheter som att vi kan och bör baka med rena, lokala råvaror, med respekt för hantverk och tradition, samt genom naturliga processer i stället för industriella metoder – att det uppfattas som lite pretentiöst, onödigt/omöjligt och till och med, i vissa fall, hotfullt av etablissemanget, är inte det skrämmande och sorgligt?
  I Sverige har vi (haft) en tendens att ‘nöja oss’ med det som bjuds. Det är bra nog, lagom gott, “okej”. Vi klagar inte gärna, skryter inte heller, höjer helst inte rösten och slår inte så ofta näven i bordet. Men när eldsjälen Sebastién tänder gnistan och drar igång denna #brödrevolution, då händer något. Sverige har vaknat. Finaste Sverige, som är fullt av fantastiska råvaror, möjligheter, och inte minst kunniga, kreativa, innovativa, passionerade människor! Att Sverige kan bli först med att samla både ‘yrkesbagare’ och ‘hemmabagare’ – alltså MÄNNISKOR som bryr sig – och skapa ett #brödmanifest, det är stort, och det gör mig glad och stolt. Och precis som många påpekat innan mig så är det LIVSviktigt.
  Alla goda ting är tre, säger man ju. Tro, hopp, kärlek. Dåtid, nutid, framtid. Sol, vind, vatten. Omsorg, ansvar, respekt. Passion, ödmjukhet, nyfikenhet… Det är en rolig ordlek, någon annan kan ta över 🙂 Men jag avslutar så här:
  Klara, färdiga, gå: MJÖL, VATTEN, SALT!!

 26. Paulina

  Jag vill att bröd, precis som andra livsmedel jag stoppar i mej, skall vara så naturligt som möjligt. Jag vill inte äta saker som är mycket förädlade osv. Många jag känner jag matallergier eller liknande problem och jag tror att sådant har ökat bland folk just för att vi stoppar i oss en massa som vi egentligen inte är skapta för att äta.
  Rent och naturligt skall det va!

 27. Richard

  Hej!
  Först av allt tack för goda tips och härliga recept! Och jag tycker det är roligt att följa någon som vågar skapa debatt.
  Visst älskar jag och baka men för mig handlar brödrevolutionen inte om mig utan alla andra.
  För mig handlar det om omtanke, om mina barn, medmänniskor, mjölnare och om hantverket bagare. Omtanke om mina barn, som alltid är med och bakar. Att de får en sund inställning till bakande och att de får vara med och skapa något med sina händer och sinnen. Att de ser mjölet, känner degen mellan sina fingrar, se den förvandlas och deras härliga förväntansfulla ögon när jäsningen och bakningen i ugn “tar för lång tid” och vi till sist njuter av nybakat bröd till frukost varje helg. Det handlar om att jag vill mina barn och mina medmänniskor det bästa. Att de också ska inse värdet i rena råvaror, allt från mjöl till grönsaker och pålägg. Att de ska få samma värderingar som jag och att detta förs vidare till fler.
  Omtanke för alla människor, att alla ska kunna få ta del av giftfria bröd, grönsaker och maträtter. Vikten av att alla blir medvetna om detta, samt att det inte blir en klassfråga där endast vissa människor kan köpa sig till hälsa. Att det sprider sig i alla hörn av detta avlånga land. Så att fler kan inse att det går att baka fantastiskt gott bröd själv och att det är en oerhört härlig upplevelse.
  Det handlar om att vi vill sprida något fint till andra, så att alla i alla fall kan få ett val när de står vid bröddisken. Förhoppningsvis väljer fler och fler det rätta alternativet.

  Tack för mig!

 28. Post
  Author
  Sébastien Boudet

  Tack alla vänner! Vad roligt det var att läsa alla era härliga kommentarer om varför det behövs en #brödrevolution och en #brödmanifest!
  Kan säga att det var inte lätt att välja 3 vinnare… Då blev det 4 istället som kommer att få min “Le Bakbok” signerat i brevlådan!
  Här kommer vinnarna av tävlingen:
  Mikael Madsen Vaihela
  Liv Ljungström Hagström
  Lina Pasqua
  Richard
  Grattis till er 4 och skicka era postadresser till brodpassion@me.com

Leave a Reply