Lite nyhet och några länkar!

sebastien Uncategorized 10 Comments

Tävlingen går för fullt! Det är riktigt roligt att läsa allas tävlingsbidrag 🙂
De senaste veckor har det varit extremt mycket att göra… Många kurser av olika slag, föreläsningar etc… Jag har hunnit trots alls baka en hel del ändå vid sidan om och gjorde några av mina bästa bröd någonsin .) Jag vet att jag säger det hela tiden men det är faktiskt sant! When is this gonna stop ?? Jag har lärt mig så mycket de senaste månaderna. Mycket om mjöl framförallt! Det känns som att desto mer jag förstår mjölet desto godare bröd jag bakar! Jag ser verkligen fram emot att kunna ha ett “hem” igen och kunna dela med mig av allt det där. Alltså EN BUTIK!!! Om ni bara visste hur mycket jag längtar!
Nu på söndag är det dags igen att köra på Nyhetsmorgon! Teman den gången kommer att bli bullar och sätter igång degen kl 08 på söndag morgon. Har ni några frågor om min bulle recept är det bara att säga till nu och då försöker jag att ta upp de under programmet.
Jag gjorde oxå en lite film om Macarong som egentligen skulle sändas på “hela Sverige bakar” på torsdag, men tydligen valde produktionen en mer koncentrerade version…Utan mig 🙁 Lite synd tycker jag när man vet hur mycket jobb ligger bakom en 3 minuters inlägg av den typen. Så kan det vara ibland! Här är länken i alla fall! MACARONG!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLite nyhet och några länkar!

Comments 10

 1. sanna

  åh vad roligt! jag har alltid undrat hur du menar när du säger att man ska “nypa” in smöret i kanelbulledegen, det skulle jag gärna se demonstrerat. jag freestylar lite, men jag misstänker att det finns ett knep…

 2. Anonymous

  Jag ska passa på att äta frukost och kolla på dig på Tv4, helt klart! Underbar bok du har skrivit förresten. Hoppas den vinner priset du skrev om för ett tag sen. Lycka till!/Anjela

 3. Sandy

  Sebastien, jag skulle vilja veta hur man lyckas med en bulldeg med levain/surdeg, som innehåller både mycket socker och ägg. Vad tänka på vid jäsningen? Och hur mycket surdeg behövs för att orka lyfta degen?

  Dina kanelbullar är standard hemma hos mig, men jag lyckas inte “översätta” mammas/mormors påskbröd med mycket ägg och jäst.

  Skall jag helt enkelt göra en pouliche istället?

  What to do?

  Söndag 08:00 it is!

 4. sebastien Boudet

  Amy: Hoppas att du inte blev besviken 😉

  Sanna: Sorry… Jag hade tänkte verkligen visa hur jag inkorporera smöret i degen men det körde ihop sig lite under programmet 🙁 Jag Mer eller mindre “krämer in” den med min höger hand… Och sen knådar lite tills allt smör “absorberas” av degen.

  Anonym: Det hoppas jag med! Som sagt kliar det i mina fingrar!!!

  Vad trevligt Anjela 🙂 Det hoppas jag med!! Alltid roligt att få pris !

  Tack Alex! Det tycker jag med! Kan själv äta saffransbulle året om!

  Ganska många “knäckte” växten Alexandra 🙂 Tyvärr svarade du fel på den frågan och för maträtten med :((

  Sandy: Det är det som är knepet… Surdegen “tål” inte om det är för mycket socker och fet i degen därför “flyttar” man de in i fyllningen! Det blir likadant på sluttet men sötma och smörsmak men då jäser degen mycket bättre!
  Med andra ord är det svårt att “översätta” mormors recept… Det är bättra att “konvertera” den i stället :))

 5. Henrik

  Hej Sebastien!

  Trevlig Macarongfilm. Kommer ihåg momenten bättre från kursen vi hade med dig.

  Du sa något om pigment från rödbetor. Är det något du köper eller gör du dem själv? Hur i så fall?

  Kul att du är på TV4 på söndagar. Kul med bullbaket.

  Du sa att du gör din mandelmassa själv. Vore kul och veta hur du gör. Jag har gjort egen mandelmassa enligt Riddarbageriets Söta av Johan Sörberg. Där tar han 50% socker och 50% mandel.

  Tacksam för svar och lycka till att hitta en bra lokal.

 6. sebastien Boudet

  Hej Henrik: Tack så mycket! Jag använder bara helt naturliga pigment från växter i mina Macarons… De blir inte lika flashiga som de andra men jag kan sova gott om nätterna istället.
  Det är jätte svårt att hitta dessa pigmenter men har bra kontakter i Australien, där är legislationen kring färger och tillsatser mycket mycket hårdare än i Europa! Tyvärr ingenting jag kan möjligtvis dela med mig för privatpersoner…
  Jag säljer mina Macaronger till de 3 mest kräsna länder i världen (Australian, Norge och Kanada) precis på grund av att vi har så hög integritets regler när det gäller kvalitén på ingredienserna!
  Mandel massa tänkte jag göra snart… Lägger recept på bloggen då!
  Ha det fint så länge Henrik!

Leave a Reply