På mitt kök och lite av veckan som kommer!

sebastien Uncategorized 8 Comments

Med Carina Brydling, Sigrid Bárány och bästa Håkan Larsson, matpanelen som svarade på frågor från Recept.nu läsare.
Det var Mitt Kök mässan i helgen… Helt galna dagar har det varit verkligen! Jag var med och gjorde några “uppträdande” på Bonnier Faktas kökscen i samband med min bok “den franske bagaren”. 
Riktigt kul! Jag gjorde lite olika saker vid varje tillfället som till exempel choklad éclair, tarteletter, madeleine kakor och själv klart bakade jag surdegsbröd till alla. Det var riktigt tufft att baka på en mässa med allt stress som finns in i luften men jag fick till det riktigt bra och blev riktigt nöjd med mina surdegsbröd. 
Som tur fanns det ett litet stenugn som jag kunde låna… 
av Helene Johansson som också var där för att sälja hennes böcker. 
Jag fick chansen att träffa igen Paulo Roberto. Fan vad han är skönt! Han och jag snackade om massor, bland annat LCHF och ni kan tänka er att vi kom överens på det ämnet 🙂 
Med Linda Lomelino på Bonnier Monter. 
Linda Lomelino är känd för hennes fantastiskt blogg call me cupcake. Hon var också med för att presentera hennes bok “Lomelino’s tårtor” som släptes i år och by the way vann pris som årets bästa bok om söta saker. Hon är otroligt begåvad och de tårtorna jag fick smacka av henne var verkligen super goda. Hon har konsten att få en tårtbotten att stå för sig själv, saftigt, som bara smälter i munnen i stället för någon slags tragiskt torrt upplevelse man döljer med massor med sockerlag och tjocka lager smörkräm… En helt sjukt grej är att hon hade försökt under flera år att komma in på en konditor utbildning men inte fick komma in på grund av att hon hade för höga betyg… I stället lärde hon sig av sig själv och kolla nu hur duktigt hon har blivit! Det är helt absurd bara…
Och den alldeles bästa av alla Johansson… 
Den underbara Elisabeth Johansson (min favorit Johansson utan tvekan) som presenterade sin också pris belönade bok “Choklad”. Hon sprider en sådan glädje omkring sig så det är inte klokt och bakar fudge som jag skulle sälja min fransk pass för att få en liten kant! 
Tack tjejerna från Reliable med Liselott i spetsen för en kanon planering av dessa dagar! 
Gotland! 
I morgon åker jag till Gotland. Det ska bli kurs på Elfrida Andrégymnasiet och kommer att vara där 3 dagar. Det kommer att bli så kul! Goda mjöl från små kvarnar, hungriga unga studenter, passionerade lärare…. Haaaaa vad jag längtar! 
Och till sist en “mjöl tavla” jag gjorde för ett tag sedan som en blogg läsare frågade efter 🙂 
   
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienPå mitt kök och lite av veckan som kommer!

Comments 8

 1. Jacob

  Kul med lite uppdateringar från mässan och lite sköna boktips! Går det att få/köpa brödtavlan-filen med högre upplösning? Jag har lite planer på att skriva ut den och ha den som tavla (kanske som canvas) som den brödnörd jag är.
  Skulle vara kanon! Fast jag förstår om du inte hinner.

  mvh,
  Jacob

 2. Dimitri Hardorff

  Jag hittar fortfarande inte receptet på pepparkaks ganachen och dom andra ganacherna.

  Du sa på TV4 att recepten skulle komma ut, men jag hittar inte dom?

  Mvh
  Dimitri Hardorff

 3. sebastien Boudet

  Jakob: Ha ha vad roligt du är 🙂 Jag kan tyvärr inte sälja min tavla… Men tack för komplimangen 🙂

  Dimitri: Tyvärr en recept “kommer inte ut” av sig själv och kräver en ganska rejäl (särskild för mig) dos arbete… Jag håller på att planera veckans kurs på en gymnasieskola, nästa surdegsbrödkurs på PF, Nästa söndags TV4 inlägg, Nästa onsdag Eldrimner träff och samtidigt har hunnit svara på någon 200 mail och börjat fått grep på 2013 surdegsbrödskurser som jag kommer att göra runt om hela landet…
  Tidsbrist är min största problem och jag verkligen önskar att dagarna hade 30 timmar istället för bara 24… Jag måste prioritera tyvärr. Det var dumt av mig att utlova receptet, förlåt!

 4. Anonymous

  Det var väldigt trevligt att prata med dig och se dig “in action” på mässan. Bokan är underbar – vacker, inspirerande och poetisk.
  Jag ser fram emot att prova varje brödrecept och veganisera maträtterna 😉

  Tissi

Leave a Reply