Näst sista inlägg för i år!

sebastien Uncategorized 11 Comments

Det blev en till fantastiskt vecka för mig… 
Jag har bakat och bakat, men där är det ingen nyhet 🙂 Gjorde olika kurser och föreläsningar, Ingen nytt där eller! Signerade massor med böcker… En helt enkelt “vanlig” vecka 🙂 Det som är lite ovanligt är att jag spelade in en pilot för en TV program, min egen TV program! Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att en TV kanal fastnar på den och vill köpa den till hösten 2013. Det jag kan redan berätta är att det kommer handlar om mat, mjöl, råvaror, kärlek, passion, människor, landskap, jord, sten, vind, politik, barn, vuxna, djur, idioter, filosofi…Men framför allt BRÖD. Gott och hälsosamt bröd i centrum! 
Just det… Jag var på vernissage också på Söder. 
Känner någon igen vedugnen jag stå framför? Tack Manfred att vi fick låna bageriet! Bilden hör till en konstprojekt inspirerade av en bildserie August Sander gjorde på 20 talet i Tyskland. Fotografen/konstnären heter Iris Alexandrov. 
Det blev ett artikel om min bok i friluftslivs tidningen. Kul att Tarik dök upp på bokmässan och fick vara med! 
Mina barn bakade en “julbröd” utan vört… Den kommer att passa perfekt till det goda maten vi kommer att äta i morgon kväll! 
Jag återkommer under veckan med Årets inlägg som sammanfattar allt som har hänt under 2012!! Den kommer att vara den största någonsin tanken på allt som har hänt mig i år… 
Jag önskar er alla en underbart jul och skickar mina varmaste kramar till er alla! 
sebastienNäst sista inlägg för i år!

Comments 11

 1. Sebastian

  Hej Sébastien och vad skönt med ett proffs som brinner för hantverket och traditionen som du gör! Jag har en fråga kring detta med levain. Jag försökte uppfinna hjulet på nytt, då jag inte hittade någon bra beskrivning för hur man går tillväga då man gör en riktig levain. Jag startade igång det hela med en gnutta surdegsstart vatten och mjöl, tog bort, fyllde på med mjöl och vatten om och om igen tills degen hade riktigt bra jäskraft och dubblade sig på ett par-tre timmar. När jag skulle försöka baka på min “levain” slutade det hela med en kraschad deg i degblandaren efter bara några minuters försiktig knådning. Har du något tips/länk/beskrivning av tillvägagångssättet för hur man gör riktig levain. Tack och god jul!

 2. sebastien Boudet

  Tack detsamma Alex och FreX!

  Sebastian: Tack, det var snällt sagt!
  Det största misstag du gjorde, tror jag med din levain är att använda en degblandare! En uppfriskat levain har en gluten nät som är ganska svag p.g.a. jäsningen som har pågått.. Den mekaniska knådningen var den nåda stöt som fick troligtvis din deg att krascha!
  Det kan vara att du hade för mycket levain också… 200g per liter vatten ska räcka. God jul!

 3. Kiira

  Jag kan med glädje berätta för dig Sébastien att jag fick din bok av mina föräldrar i julklapp 🙂 Ska bli ett sant nöje att läsa den boken! Har faktiskt redan börjat 🙂
  God Jul önskar jag dig och din familj 🙂

 4. Sebastian

  Tack för att du tog dig tid att svara. Passande nog fick jag din bok av min fru igår, så jag ska prova att göra ditt sätt att göra levain. Inte helt olikt mitt försök, förutom att jag matade upp degen fler gånger, samt använde vete och inte råg. Någon speciell anledning varför du använder rågmjöl, eller för du levain även med vetemjöl?

 5. Cicki

  Hej. Jag fick din bok av min dotter i julklapp. Jag hade önskat mig den, men det visste inte hon. Gissa om jag blev glad när jag öppnade paketet. Jag vet att den kommer att bli en favorit. Har hunnit med att bläddra lite grand och läst lite här och där. Ska njuta av den i lugn och ro och sedan testa mig fram med de olika recepten.

Leave a Reply