Frasig på Nyhetsmorgon…

sebastien Uncategorized 7 Comments

En mille-Feuille topping! 
Så var det några bakverk med smördeg som grund på Nyhetsmorgon söndag. Recept kommer att finnas på Recept.nu under veckan… Har fullt upp just och har inte hunnit fixa bilden och redigera klart recept. 
Sm%C3%B6rdegsbakelser%20med%20Sebastien%20Boudet
Här kan ni se hela avsnitten från TV4 play så länge. 
Mikael Wiehe som spelar “stjärnorna som föll”
Super fint text och Musik på den låten! Han var super skönt, roligt och ödmjuk. Han till och med sjöng en egen låt för mig i kulisserna efter att jag fixade åt honom en god macka med min päronsylt på 🙂 Underbart stund! 
 En fin “gammal man” och en ung surdegsbagare 🙂 
 Jag vet… En till effektpedalbild… Jag älskar de, så är det bara! 
 Mikael hade en fantastisk duktigt gitarrist med sig. 
Emilia de Poret blev super glad när hon fick min bok. Hon är tydligen gift med en fransman och hoppas nu att han ska sätta igång en liten surdeg hemma och baka goda bröd till frukosten:)
Och en liten sista bild med Jessica, Alexandra Rapaport, Ellen Jelinek, Elin Klinga och jag som smaskar på Mille-feuillen och har det bra runt bordet. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienFrasig på Nyhetsmorgon…

Comments 7

 1. Fredrik

  hej Sebastien!
  Är lite intresserad av om alla salt som marknadsförs som “havssalt” är rena salter utan tillsatser, tex falksalt som ju säljs i Sverige. Annars undrar jag vilket salt som säljs i svenska matbutiker du skulle rekommendera?

 2. sebastien Boudet

  Fredrik: Det är det som är problemet… Saltet som säljs i matbutiker är FÖR rent och raffinerade. Under raffineringsprocessen tvätta man bort allt det goda från saltet. Jag bakar och lagar mat med orrafinerat grovt havssalt från Guerande, inte för att jag är fransman men för att det den närmaste jag vet.

  Bagarn: Det havssaltet jag bakar med innehåller väldigt väldigt lite tungmetaller men däremot otroligt mycket mineral och oligo-elements. Jag har alltid varit av den skeptiska läge och gjorde analyser på min salt för några månader sedan och resultatet blev riktigt bra och bekräftade mina förhoppningar. Orrafinerat havssalt är det smartaste salt att äta idagsläget… Inte bara för hälsa men oxå för miljön!
  Analys:
  KALIUM : <0,004mg/100g
  ZINC : <0,8mg/100g
  MANGAN : <0,05mg /100g
  JÄRN : <1,5mg/100g
  SULFATE : <0,6g/100g
  MAGNESIUM : >0,2mg/ kg
  CYANID : <0,1mg/kg
  BLY : < 0,1mg/kg
  KVICKSILVER : < 0,01mg/kg
  KOPPAR : < 2mg/kg

  Robert: Smördegen håller minst 1 år i frysen om du plasta in den ordentligt.

 3. Anonymous

  Hejsan!

  Det var verkligen intressant att hora vad du hade att saga om salt, det hade jag ingen aning om. Jag ska alltid kopa havssalt fran och med idag!

  Jag har lange vantat pa att fa tillfalle att fraga dig en sak om mandelmjol. Eftersom du bjod pa macaronger pa nyhetsmorgon, tycker jag nu att jag har tillfalle att fraga detta..

  Jag har bade testat att kopa fardigt mandelmjol och att gora eget till mina macaronger. Det fardigkopta mandelmjolet tycker jag dels ar lite for grovt (mycket forsvinner da jag silar det) och dels tycker jag inte att det har nagon god smak. Nar jag sjalv skallar, rostar och maler mjolet blir det fantastiskt gott, men har aldrig riktigt lyckats att fa ratt mjol. Antingen ar det for stora bitar, eller sa blir det en massa av att mandeln blir varm och slapper ifran sig sina oljor.

  Har du nagot rad du kan ge mig? Finns det nagot battre mjol att kopa an det jag koper i vanlig affar? Nagot bra marke?? Jag har last nagonstanns att du gor ditt eget mjol, anvander du dig av en hushallsmaskin for att skara mandeln till mjol?

  Vore toppen att fa hjalp med detta, jag vill ju ha en macarong med ratt konsistens OCH ratt smak.

  Vanliga halsningar och tack for rolig lasning
  Malin

Leave a Reply