In english…

sebastien 7 Comments

Ingen överraskning här när jag säger att min bok “Den Franske Bagare” har blivit en succé och att jag känner mig lite stolt över hur det gick till! Boken vann massor med priser i Sverige som till exempel årets bästa brödbok, bästa formen och bild eller utomlands med den prestigefulla Gourmand Award, VM för kokböcker! Det viktigaste för mig var inte att vinna priser och om jag ska vara ärligt kan jag verkligen säga att det aldrig varit i min fokus under dessa år arbete för att ta fram den. Boken har ett budskap, är ett kärleksförklaring till mitt yrke med all ödmjukhet och respekt för vad egentligen kärlek är för oss människor: Det finaste vi har i oss! Lek inte med kärleken säger jag, ska man använda ordet ska man menar det på riktigt, annars gör det ont! 
Jag kommer inte riktigt ihåg om jag redan berättade men tydligen har en amerikanskt förlag i New York blivit kär i den och tog på sig att publicera/lansera den på engelska och världen runt! 
Nu är boken nästan klart översätt på engelska och jag håller på just nu med den alldeles sista korrekturläsningen… Skit läskigt HHAAAAAA! Vilket jobb det har varit att översätta det hela! Vi gjorde alltså ingen “google translate” översättning direkt och gjorde vårt bästa för att behålla kärleken som genomspeglas i alla recept, ord efter ord och mening efter mening. Som ni ser ovan har även min illustratör Olaf Hajek gjort om lite 🙂 Jag är inte säkert att jag får säga det men jag skrev även ett extra uppslag i den engelska versionen om kretsloppet och GMO (GenModifieradeOrganismer).
Så i hösten: New York, here i come! Eller jag borde säga: Here i come… Back 🙂 
GLAD PÅSK TILL ER ALLA! 
sebastienIn english…

Comments 7

 1. Magnus

  Wow grattis till den fortsatta framgången/succén och om du kan dela med dig av det extra uppslaget efter lansering så skulle det vara kul att läsa. GMO börjar även oroa stora massor av människor i USA… hoppas boken får ett stort genomslag där oxå…då kanske man ser dig baka och promota surdeg på jay leno show eller nåt 🙂

 2. stina

  Så roligt att få boken översatt till Engelska! Jag gratulerar!!

  Du brukar ju säga att alla jäsebröd kan bakas med surdeg, eller hur? Du bakar ju bullar, korvbröd och kanelbullar med surdeg.. Jag är skorpfantast och är sugen på att baka skorpor på surdeg. Har du några råd att ge mig? Tror du att det blir bra att ha samma procentsatser av mjöl, surdeg och vatten som du har i dina bullar?

  Tack för en rolig blogg med mycket inspiration!

  Stina

 3. Magnus

  Stina jättebra idé jag har gjort det och det gick utmärkt…jag gjorde kardemumma skorpor på sebastiens semlabulle recept men gräddade som man gör med skorpor…med förgräddning dela bullarna och grädda igen och sen torka på eftervärme…

 4. Anna

  Äntligen! Bor i NYC, och varit avundsjuka på alla där hemma som har boken, tänkte nästan be någon skicka över den. Men här har vi lösningen på problemet, fantastiskt!

Leave a Reply