Brödpassion under karantän…

sebastien Uncategorized 53 Comments

Jepp! Jag är inga akrobat riktigt… Inte som min lilla Hugo som kan stå på händerna 🙂

Många saker har förändrat i min värld som gjorde att jag får inte till det med att blogga som jag gjorde förut. Utan att behöva lista ut allt det varför och hur har jag kommit till slutsatsen att Instagram var, just nu, ett bättre medie för att kommunicera med er fina passionerade brödaddikter!
Många blir irriterade på min skrivkramp, vilket jag förstår även om jag tycker att det är lite orättvist och frågan är: Ska jag lämna bloggen “on line” så alla kan ta ett titt förbi då o då och kanske hitta ett bra recept eller nyttiga informationer eller ska jag helt enkelt ta bort den från webben?
Vad säger/tycker ni??
Ta hand om er och varandra och glöm inta att man kan förändra världen med ett gott bröd

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienBrödpassion under karantän…

Comments 53

 1. Anonymous

  Jag tror alla vill ha kvar din fina blogg. Blogga när du vill eller låt bli, du har ingen standard du måste leva upp till. Jag är bara glad att jag har fått ta del av ditt liv och alla fina recept, så här länge.

 2. Kalle

  Hej! Klart att du skall låta den ligga kvar, man vet ju aldrig när inspirationen infinner sig och vi får tillfälle att ta del av något nytt. Tills dess tror jag vi är väldigt många som är glada över allt det som redan finns här… Tack så länge!

 3. Anonymous

  Snälla lämna kvar! Folk som blir sura på dig har inget hyfs! Men självklart längtar även jag efter att den får en fortsättning. Men ibland måste man leva också!

 4. Anonymous

  lämna kvar
  varför
  1. Det finns massor med kunskap som sprids på ett bra sätt
  2. Det finns massor med videos som underlättar lärandet för oss alla
  3. För att ta ner den strider mot allt du skrev I dialogen som du hade med Hedh…

  mvh
  /Patrik k51!

 5. Anonymous

  Ja, jag tycker som alla ovan: SJÄLVKLART!!!
  Du har redan gett så mycket inspiration via din blogg att det vore kriminellt att ta bort den! Den innehåller
  så mycket kunskap och enormt av din tid.
  Personligt tycker jag att den kan vara för oss brödälskare vad HUBBLE satteliten är för astronomer:
  den må ha gjort sitt, den fortfarande kan bidra till att få oss att drömma…

 6. Daniel

  Du kan ju inte ta bort bloggen förstår du väl! Här finns ju hur mycket läsning som helst för massor av nya hemmabagare som precis börjat. Lämna kvar den… eller ännu bättre, ladda ner appen “Bloggeroid” till till telefon (om du har Android), då blir det lika enkelt att blogga som att lägga upp bilder på Instagram.

 7. Dalmatian Mom

  Nej för Guds skull. Du får inte ta bort den. Förr eller senare dyker det upp sådant som man vill slå upp för att man minns att du skrivit om det här.

  Vem vet, du kanske vill ta upp det här bloggandet när du hamnat i annat skede i livet. Tack för allt du delat med dig utav.

 8. Emil O.

  Lämna kvar den, jag brukar gå in nu och då och kolla recept och filmer.
  Tack för all din tid och hoppas du får tid igen i framtiden för mer bloggande.

 9. Nathalie

  säger som dem ovan låt den finnas kvar, finns mkt här som man kan läsa igen och igen skulle vara väldigt tråkigt om den information och kunskap p som finns här togs bort…
  Fortsätt så som du gör

  // Nathalie

 10. Anonymous

  Lämna den online!!!!!! Det är ju tråkigt för oss läsare att du inte har tid att skriva men tillgången till dina texter är ju ett privilegium och ingen rättighet och det tror jag att folk som blir sura glömmer bort. Även om det inte kommer några nya inlägg så är det ju fantastiskt trevligt att ha tillgång till alla tips och recept som ligger uppe sen tidigare.
  Kör hårt på det DU vill!
  //Sara

 11. sebastien Boudet

  Tack ni alla! Vilka värmande kommentarer! Jag som trodde att ingen riktigt förstod antal timmar som krävs för att håller en bra blogg igång!
  Det känns bra! Tack för allt stöd, utan er är jag ingenting!
  //Sébastien

 12. Lars Linderoth

  Blotta tanken på att receptet på belgiska franska våfflor skulle försvinna är skräckinjagande! För mig sitter det visserligen i ryggmärgen vid det här laget, men det borde vara en mänsklig rättighet för alla att mumsa på dem ibland! Dessutom tror jag bloggen är ett bra ställe att spilla ut ett recept lite då och då! Och på instagram använder i alla fall jag #brödpassion för att visa upp mina alster! Håll hårt i bloggen och i namnet brödpassion!

 13. Anonymous

  Hej!

  Klart den ska vara kvar. Nånstans handlar det ju om surdegsrevolution eller bara vanligt bröd fast på riktigt( hoppas nån förstod-alltså utan jäst). Du är ju våran ledstjärna mot media vare sig du vill eller inte.Jag skulle vilja att de fanns en sida där mer anonyma bagare kunde lämna ut lite info som är sanktionerad av dig innan.
  Själv ska jag odla mitt eget ölandsvete i vår. En sån resa tror jag skulle ge en del till alla andra bagare.
  Hur den ska utformas är upp till dig men det tror jag skulle ge en puff till riktigt bröd.
  Vi har ju även ett ansvar mot framtida elever i skolan att uppskatta ett trevligt yrke. Idag tröttnar dom flesta fort då det mest handlar om bakeoff och konstiga pulver. En vacker dag kanske alla får uppleva magin med bröd på riktiga bagerier.

  Danne- Jeremiabageriet-en smakfull del av wadköping.

 14. huberlarsson

  Om du känner att bloggen är mer en börda än ett nöje så lämna den, vi kan väl lika gärna följa dig på instagram. Gick förbi Broms i helgen (bor i Jämtland men var på besök i storstan) och såg dig med händerna i en deg inne i köket, det fick mig att le inombords 🙂
  Joyeux Noël et Bonne Nouvelle Année
  /Malin

 15. Anonymous

  Neeeejjjj inte ta bort. Jag som precis har börjat vill gärna kunna gå in och få tips även fast jag har boken. 🙂 gör inget om du inte skriver något nytt, är ju så inspirerande att läsa dina texter. Så snälla lämna kvar och njut av att ditt liv tar nya vägar. God Jul och Gott Nytt År Kram

 16. Anonymous

  Som nykomling på din sida kan jag säga att jag är väldigt glad att den finns!

  Tack för alla goda råd och recept samt upplysningar om bageribranschen! Det är mycket man inte får veta och all info är guld.

  Så: låt sidan ligga kvar, snälla Sébastien!

  Allt gott, Bibbi.

 17. Anonymous

  Låt bloggen stå kvar, var ska jag annars få hjälp med mina funderingar??? Även om du hittar nya sätt att nå ut, som passar ditt liv just nu, så vill vi gärna ha kvar den klokskap som du delat med dig av tidigare /Lena

 18. Anonymous

  Eftersom jag inte tittar så mycket på teve medan jag istället desto mer söker info på nätet så hade jag aldrig hittat din fina bok om jag inte trillat in här. Jag hade inte ens vetat om att du finns. Trots att jag bott 20 år på Kungsholmen.

  Bloggen är en alldeles utmärkt reklam för dig och din bok. Dessutom ger den info som många behöver. En påverkansmöjlighet. Nu skickar jag hit folk.

  Så – SNÄLLA – låt bloggen vara kvar. Du behöver inte skriva så mycket. Meddela bara när det är något nytt och var man hittar det (länk).

  Instagram – vad är det? Använder det inte och hade aldrig kommit fram till alla dessa fantastiska beskrivningar om bloggen inte funnits.

  En sak: kan du inte lägga en länk uppe i hörnet till den svenska versionen av “Den franske bagaren” med det fina omslaget, så kan folk läsa om den själva.

  mvh och Goda Helger!
  Bibbi

 19. Anonymous

  PS: Var ska du uttrycka din bageribranschkritik om inte här? Ju fler vi blir desto mer måste branschen respektera oss. Annars köper vi inte. 🙂 DS

 20. Marcus L

  Hej!

  Snälla!! Låt bloggen ligga kvar i alla fall. Förutom alla recept och lärorika filmer finns det så mycket intressant läsning. För att inte tala om alla kommentarer/frågor/tips som alla läsare bidragit med.

  Tack för att du hjälpt mig att blir en bättre bagare.

 21. Henke i Halmstad

  Lämna kvar bloggen. Det finns många godsaker att hämta här även om den inte uppdateras så ofta, vi förstår nog alla att du inte hinner med allt!!

 22. Anonymous

  Snälla låt den vara kvar. Tittar in här då och då för att få inspiration av det som finns.

  Har full förståelse på att inte vara “tillgänglig” hela tiden.

  Lev väl pch må gott!

 23. Rebecca/reebrook

  Hej Sebastien, det är bra att du syns och hörs via någon form av medie-kanal och om instagram är det som underlättar för dig, så är det helt förståeligt och jag själv skulle uppskatta hemskt mkt om du lämnar bloggen öppen, går fortfarande in och kikar på recept eller gamla blogg inlägg och det för mig känns väldigt bra att det går framåt för dig och din kämpar glöd fortsätter med oss andra även om bloggen tar lite “karantän” tid, skriv när du hinner och ha en riktigt gott 2014!

 24. breadnerd

  Självklart skall du lämna kvar bloggen 🙂 Den är en guldgruva av recept, funderingar och kunskap om både det ena och det andra. Vi saknar dina inlägg, men det finns en gräns för din multi-tasking-förmåga 🙂 Nog för att du är duktig på att hinna med mycket och elda dina ljus i alla ändar på en gång, men det måste väl finnas gränser även för en fransk duracell-kanin. Lägg energin på de viktiga sakerna i livet så blir både du och dina följare glada!

  Baka lugnt och glöm inte att stanna upp och lukta på bröden ibland!

  Kram Teresia

 25. Anonymous

  Hej,är det bara jag där inta hittar din recept på briocher,du skriver om här 2011:
  Linda: Recept kommer snart… Jag jobbar på det 🙂
  Tack Annika!
  26 juni 2011

 26. Anonymous

  Hej Sebastien
  Du får naturligtvis inte ta bort bloggen även om du inte har tid att uppdatera den. Jag och många andra vill inte gå miste om alla fina recept och tillhörande filmer. Du är en inspiration för många och inte minst för mig.

  Ha det bra 🙂

 27. Mia S Burghard

  Hej!
  Håller med om att du ska lämna bloggen öppen. Det är verkligen en källa till inspiration och testa dina recept och få ta del av din glädje och energi som du spridit här i bloggen.
  Jag följer dig på Instagram.
  Många spännande jobb och projekt under 2014, önskar jag dig!

 28. Katarina

  STANNA! Låt bloggen vara kvar så att jag kan läsa och lära och njuta av det du skriver.
  Tack för det du hittills skrivit och välkommen tillbaka när skrivkrampen släppt!

 29. Sonja

  Har tills nu inte velat ha Instagram, men om Sébastien “bara” håller till där, så vad göra om inte komma igång med instagram?
  ALLT för att inte missa dina härliga bilder, filmer, tips och trix.
  Fullkomligt ÄLSKAR dina texter, med din franska brytning( ja när jag läser texten HÖR jag dig 😉
  Och sist men inte minst, LÄMNA denna blogg öppen och tillgänglig!

  Efter mitt jobb, som servitris/bartender, hemma vid 03.00 på natten, så varvar jag ner med dina videos, som ger inspiration till brödbaket!

 30. jeppe

  Det bästa som skapats för nyväckta hemmabagare och enthusiaster för riktigt, välbakat bröd med äkta ingredienser är et viktigt dokument för alla som vill slippa bageriindustrins förfalskningar av bröd.
  Detta måste få finnas kvar för framtiden.
  Hälsningar Jesper

 31. Anonymous

  Lämna kvar Brödpassion och kom helst tillbaka. Om du inte har tid med det så kanske du kan gästspela lite då och då och berätta var man bäst kan följa dig. Nu är du lite som “gubben i lådan”, man vet aldrig var du dyker upp någonstans. TV, Instagram, bok, kurser här och där. Du är som iller just nu. Svår att fånga. Ska kolla Instagram, men det är inte riktigt min grej.

 32. Sara

  Kan du inte länka de Instagraminlägg hit som du tycker är bra och samtidigt göra lite längre blogginlägg när du känner för det? Alla har inte Instagram och på detta sätt håller du bloggen levande via Instagram (lägg inte upp allt från Instagram dock, bara lite då och då) och du skriver längre inlägg när du har tid och lust. Så slipper du lägga ner något och samtidigt inte ha dåligt samvete för att du inte skriver något här så ofta.

Leave a Reply